Ambassadeurs


 • Loucky Spit

  Loucky Spit

  Ik ben Loucky Spit, en ik werk voor FMO, Dutch development bank. FMO investeert in de private sector in ontwikkelingslanden. Als Corporate Communications Officer ondersteun ik het bedrijf met bijvoorbeeld bedrijfsstrategie, externe communicatie, stakeholder engagement, online representation en storytelling. Tijdens mijn deelname aan De Partnership Verkiezing ontwierp ik een business plan voor FMO om een Nederlands Crowdfunding platform te linken aan FMO’s netwerk van 85 mircofinance organisaties wereldwijd. Met ons ‘connecting the crowd’ plan willen we de toegang tot financiering vergroten voor financieel benadeelde ondernemers, zoals vrouwen, boeren en ondernemers. The Partnership Verkiezing is een kans voor young professionals om kennis op te doen, hun netwerk te vergroten, en met name om innovatieve en duurzame business cases voor hun bedrijven te ontwikkelen.


 • Silvia de Vaan

  Silvia de Vaan

  Ik ben Silvia de Vaan, en ben nu bezig met het opzetten van ‘SweepSmart!’ als onze eigen impact start-up die met support van van Gansewinkel is voortgekomen uit de Partnership Verkiezing. Dit najaar doen we een pilot in India! Daarnaast ben ik zzp-er bij een andere impact start-up.
  Tijdens de Partnership Verkiezing heb ik als consultant samen met een vriend van Van Gansewinkel een business case uitgedacht om afvalmanagement in India te verbeteren. We willen de straten van India schoonmaken en wastepickers versterken door een ‘Smart Inclusive’ waste management systeem op te zetten.
  Waarom bedrijven mee moeten doen? Ik geloof in creatieve business oplossingen voor maatschappelijke problemen. En ik denk dat een groep ondernemende mensen met de kracht van een groot bedrijf erachter een sterke combinatie is om impact te realiseren!


 • Melisssa Nguyen

  Melissa Nguyen

  Ik ben Melissa Nguyen, werkzaam als Product Manager Schade Particulier bij Ditzo, het online merk van a.s.r.. Ik ben vooral bezig met product innovatie en product- en procesverbeteringen van onze schadeverzekeringen.
  Samen met 3 andere collega’s van a.s.r. heb ik deelgenomen aan De Partnership Verkiezing 2015-2016. Met een prachtig idee om een inkomensverzekering voor Vietnamese zelfstandig ondernemers op te zetten, hebben we de Best New Partnership Award gewonnen.
  De eerste stappen zijn gezet: ons team is in Vietnam geweest en begin 2017 zullen we een pilot draaien.
  Ik vind het belangrijk dat bedrijven meedoen aan De Partnership Verkiezing; een goed idee alleen leidt niet automatisch tot een succesvol project.
  Tijdens De Partnership Verkiezing leer je op een hands-on en fun manier hoe je deze dichter bij elkaar kunt brengen.


 • Marieke Lenders

  Marieke Lenders

  Ik ben Marieke Lenders, werkzaam als projectmanager bij UTZ, waarbij ik klanten in de cacao, koffie en thee supply chain help bij het opzetten van nieuwe duurzaamheidsproposities. Tijdens De Partnership Verkiezing werkte ik aan het ontwikkelen van een business case voor een weather based index verzekering voor UTZ gecertificeerde cacao boeren, die te maken hebben met klimaatverandering. UTZ fungeert als de ‘linking pin’ tussen boeren, die moeilijk toegang hebben tot verzekeringen, en verzekeraars, waarvoor deze boeren moeilijk bereikbaar zijn. Door als bedrijf deel te nemen aan de Partnership Verkiezing leer je de maatschappelijke relevantie van jouw eigen organisatie kennen, en leer je dat dit goed te combineren valt met een solide financiële business case. Sterker nog, door een maatschappelijke positieve bijdrage te leveren, wordt de business case alleen maar sterker.


 • Mireille Dingelstad

  Mireille Dingelstad

  Ik ben Mireille Dingelstad. Tijdens mijn deelname aan De Partnership Verkiezing heb ik namens Vebego een project opgezet in Kenia, waar uitvoerende medewerkers van Schiphol Airport hun facilitaire kennis, over onder andere hygiëne, delen met lokale partners om WASH projecten meer compleet en succesvol te maken. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een onafhankelijke stichting genaamd Hi-Gene. In 2016 breiden we ons werkgebied uit naar Ghana. Inmiddels werk ik als projectmanager voor de stichting en werk ik daarnaast als freelancer op diverse duurzaamheidsprojecten om een brug te slaan tussen commercie en duurzaamheid.
  Ik geloof in de kracht van partnerships. Duurzaamheid is geen uitzondering of toevoeging, maar een basis principe voor iedere organisatie, om een (gezonde) profit te genereren en toekomst te garanderen.


 • Alex Dalley

  Alex Dalley

  I am Alex Dalley and I work in a fruit and vegetable purchasing operation. I find new ways to encourage farmers to supply better quality products for a better price. During the Partnership Verkiezing I have learnt about development projects and a bit about business cases. But mostly I learnt a LOT about selling ideas in a big company, and about working in a team where no-one has authority over anyone else. The Dutch economy needs companies that are capable of doing business in developing countries, as this is where the growth in the global economy is. This is the principle of leap frogging the past. We need to do business in a socially responsible way, so that we can avoid repeating the mistakes of the past.


 • Auke de Ruiter

  Auke de Ruiter

  Ik ben Auke de Ruiter, teamleider van het Gas Expertteam bij Liander. Hierbij geef ik leiding aan een team van 12 man die zich bezig houden met kathodische bescherming en het inspecteren van uitgenomen gasdelen. De Partnership Verkiezing heeft een samenwerking tot stand gebracht met Practica Foundation en ActionAid. Deze samenwerking gaat leiden tot de implementatie van een zonne-pomp in een ontwikkelingsland. Het is van groot belang dat bedrijven meedoen aan De Partnership Verkiezing vanwege het simpele feit dat de kennis die ze binnenshuis hebben van groot belang kan zijn in ontwikkelingslanden. Daarnaast is het meedoen aan de verkiezing een eye-opener en verrijking voor de deelnemers!