Bekijk alle 'Best Existing Partnership Award 2013' genomineerdenInterface/ZSL & Partners


0217 day 4

Net-Works is een innovatief partnerschap tussen Interface en Zoological Society of London (ZSL) om afgedankte visnetten in te zamelen en te gebruiken als grondstof voor tapijttegels. Dit project helpt enerzijds het groeiende milieuprobleem van afgedankte visnetten in een aantal van ’s werelds armste kustgemeenschappen te verminderen, en anderzijds om het inkomen van deze mensen aan te vullen  doordat zij een grondstofleverancier worden voor onze tapijttegels in samenwerking met onze garenleverancier Aquafil.

Net-Works is in 2012 gelanceerd in het Danajon Bank gebied van de Filippijnen en is een grote stap in de doelstelling van Interface om een inclusief businessmodel te realiseren. Afgedankte visnetten vormen een overvloedige bron van nylon, dezelfde grondstof die ook voor tapijtgaren wordt gebruikt. Het verzamelen van deze afgedankte visnetten zorgt daarnaast voor een verbetering van de leefomstandigheden van lokale vissers.

Interface is wereldmarktleider in het ontwerpen en produceren van innovatieve modulaire design vloerbedekking. Interface was één van de eerste bedrijven die zich publiekelijk committeerde aan duurzaamheid. In 1994 deed de organisatie de toezegging, Mission Zero genaamd, om in 2020 haar negatieve impact op het milieu te hebben geëlimineerd, maar ook om continu te werken aan een herstellende bijdrage aan milieu en maatschappij.

In deze video wordt het partnership nog eens uitgelegd:  
www.youtube.com/watch?v=1HCfLMVgub8

Of klik hier voor de korte versie:
www.youtube.com/watch?v=zFQdcDqv5jg

Interface Logo 448c CMYK

logo ZSL

Logo_Aquafil

 

 

 

 

 

 

Meerdere business cases lezen? Kijk hier.

Hier lees je meer over De Partnership Verkiezing.

Facebooktwitterlinkedin


Bekijk alle 'Best Existing Partnership Award 2013' genomineerden