Bekijk alle 'Best New Partnership Award 2013' genomineerdenAchmea/HealthNetTPO


WP_20130808_013

‘Food Security in Cambodia’ 

In Cambodja is er duidelijk een noodzaak om te voorzien in basisbehoeften, zoals voedsel- en inkomenszekerheid en de toegang tot basisgezondheidszorg. Mensen zijn veelal onverzekerd en dat maakt hen extra kwetsbaar. Door ziekte, overstromingen of andere gebeurtenissen raken mensen in de schulden of verliezen ze hun bezittingen. Door deze risico’s met verzekeringen af te dekken kunnen deze mensen ook na een dergelijke gebeurtenis verder met hun leven.

Achmea en HealthNetTPO dragen in Cambodja bij aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de plattelandsbevolking door de toegang tot de zorg te verbeteren en inkomenszekerheid te bieden met behulp van betaalbare ziektekostenverzekeringen en agrarische verzekeringen. Ook wordt er aandacht besteed aan educatie, preventie en het herstel van onderling vertrouwen.

Er wordt samengewerkt met lokale organisaties die goed weten waar de behoefte van de plattelandsbevolking ligt en uitleg kunnen geven over de risico’s die er zijn. Op 1 oktober 2013 is dit project van start gegaan. Het doel is om in de komende drie jaar met lokale partners een coöperatieve organisatie op te bouwen die het verzekeringsproduct zelfstandig kan aanbieden en die wordt gedragen door haar leden.

Schermafbeelding 2013-11-04 om 14.24.183905 Logo_HealthNet_RGB

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedin


Bekijk alle 'Best New Partnership Award 2013' genomineerden