Bekijk alle 'Best New Partnership Award 2016' genomineerden


‘Best New Partnership Award’: Deze business-case doet mee in de categorie ‘Best New Partnership Award’ aan De Partnership Verkiezing 2016.

De Partnership Verkiezing is een initiatief van The Punchy Pack, het Ministerie van Buitenlandse zaken en FMO. In deze accelerator ontwikkelen Young professionals vanuit bedrijven met partners duurzame business cases in ontwikkelingslanden en nemen het tegen elkaar op om de titel ‘Best New Partnership’ in de wacht te slepen.


Ahold – Revamping African PeanutsLogo Ahold

 

Team Ahold: Joppe Ellenbroek, Larissa Plink, Pieter Jager, Matthieu van der Meer.

Enig idee waarom bijna alle pinda’s bij Albert Heijn uit Zuid-Amerika komen? In de jaren ’60 kwam 75% van alle pinda’s uit Afrika, maar door de ontdekking van de schimmel aflatoxine is dit nu slechts 4%. Aflatoxine veroorzaakt leverkanker, waardoor de voedzame pinda voor Afrikanen een enorm gezondheidsrisico oplevert. Team Ahold is met haar partners een project gestart om in Afrika weer aflatoxinevrije pinda’s te kunnen telen. Dit project zorgt voor nieuwe landbouwkennis, verbeterde voedselveiligheid,werkgelegenheid, een vruchtbaardere bodem en op de lange termijn voldoende pinda’s voor Albert Heijn.

Facebooktwitterlinkedin


Bekijk alle 'Best New Partnership Award 2016' genomineerden