Bekijk alle 'Best New Partnership Award 2013' genomineerdenDIS/Cordaid & partners


Stem op CordaidJaarlijks sterven 287.000 vrouwen tijdens de zwangerschap of bevalling, waarvan 99% in ontwikkelingslanden. Van de 130 miljoen baby’s die ieder jaar geboren worden, sterven er 4 miljoen tijdens of vlak na de geboorte. Het verminderen van moedersterfte en van kindsterfte zijn dan ook twee van de meest achterlopende Millenniumdoelen. De toegang tot en kwaliteit van verloskundige zorg in ontwikkelingslanden moet daarom dringend verbeteren. Toegankelijke echografie is hier een onmisbare sleutel in.

Een samenwerkingsverband tussen Diagnostic Imaging Analysis Group ( Radboud Universiteit van Nijmegen) ,Delft Imaging Systems, Cordaid, de Christian Health Association of Ghana, en University of Newcastle wil hieraan bijdragen door een betaalbaar, gebruiksvriendelijk en draagbaar ultrasound apparaat te ontwikkelen. Echografie is een belangrijk diagnostisch hulpmiddel voor prenatale zorg, maar het is zelden beschikbaar voor algemeen gebruik in ontwikkelingslanden. Het apparaat kan gebruikt worden door artsen, verpleeg- en verloskundigen in eerstelijns gezondheidscentra in ontwikkelingslanden, waar moeder- en kindsterfte het hoogst is.

Met ons product zullen zwangerschapscomplicaties die nu vaak niet opgespoord worden, gemakkelijk en accuraat kunnen worden vastgesteld. Dit zal de gezondheid van moeders en kinderen verbeteren en een bijdrage leveren aan het verminderen van de nog immer hoge moeder en kind sterfte in ontwikkelingsladen.

Elke zwangere vrouw in Nederland heeft al toegang tot echografie, waardoor zwangerschapscomplicaties hier tijdig worden opgespoord. Met een betaalbaar, gebruiksvriendelijk, en mobiel echoapparaat brengen wij deze mogelijkheid ook naar vrouwen in de meest fragiele en arme gebieden van de wereld. Stem op ons voor een echo voor elke moeder!


Delft Imaging systems Logo

 

 

Facebooktwitterlinkedin


Bekijk alle 'Best New Partnership Award 2013' genomineerden