Bekijk alle 'Best New Partnership Award 2013' genomineerdenMido Dairy/van den Heuvel


Mido Dairy Project Pictue. JPEG

Afghanistan is een groot verbruiker van zuivelproducten maar helaas wordt 97 % procent van alle zuivel geïmporteerd. Tijdens de burgeroorlog is de zuivelindrustrie namelijk nagenoeg volledig vernietigd. Mido Dairy Production Co.Ltd, Van den Heuvel Dairy & Food Equipment en PUM Netherlands senior experts hebben de handen in een geslagen om de grootste fabriek voor gepasteuriseerde zuivel in Afghanistan op te zetten.
Het project creëert 100 directe en ongeveer evenveel indirecte banen bij winkeliers, transporteurs en boeren. Mido Dairy wil ook voor 2016 een experimentele melkveehouderij opzetten waar kennis opgedaan kan worden en 100 tot 200 lokale boeren worden getraind. Op lange termijn wil Mido Dairy ‘local ownership’ van boeren vergroten door melkvee onder hen te distribueren op basis van een microfinancerings lening. Dit project zal circa 200 boeren in staat stellen om op korte termijn economisch zelfstandig te worden.
De focus ligt vooral op het ondersteunen en trainen van vrouwen en jongeren. Melkvee wordt meestal binnen de muren van de boerderij gehouden en bij uitstek een baan voor vrouwen die niet naar buiten willen of kunnen. Dit project is uniek in zijn omvang, samenstelling en lange termijn visie voor een land als Afghanistan. page9image35976
Het project zal niet alleen de verwoeste zuivel sector in Afghanistan een nieuw leven in blazen maar ook boeren een alternatief bieden voor teelt van papaver en jongeren, die meestal zeer prikkelbaar zijn voor recutering van de Taliban, om een eigen bestaan op te bouwen. Daarnaast zal het project local ownership vergroten en kwalitatief betere producten op de markt brengen die de gezondheid van de consumenten verhogen.

Mido Logo WO company name (EN)

vandenheuvel_logo

logo 300 x 300

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedin


Bekijk alle 'Best New Partnership Award 2013' genomineerden