De Partnership Verkiezing Finale 2018

Persbericht: Winnaars Partnership Verkiezing ’17-’18 bekend

Posted on 17 mei 2018

Rabobank wint de ‘Best New Partnership Award 2017/2018’ & Alliander wint de ‘Future-Makers Award 2017/2018’!

Amsterdam 17 mei 2018. – Na jaren van succes is wederom de Partnership Verkiezing Finale georganiseerd. De ‘Best New Partnership Award’, gewonnen door Rabobank, is uitgereikt tijdens dit finale evenement bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag. De expertise en samenwerkingen spatten er vanaf met 9 juryleden/sprekers, 30 Future-Makers Juryleden, 55 young professionals en 130 experts.

Tijdens het Partnership Verkiezing programma krijgen Young Professionals en managers uit organisaties de kans een duurzame business-case te ontwikkelen voor hun organisatie. Deze journey begint met de Partnership Academie van 8 maanden waarin, via workshops, de case wordt ontwikkeld en eindigt met de Partnership Verkiezing. De teams van dit jaar waren samengesteld door young professionals vanuit ABN AMRO, Albert Heijn, Alliander, FMO, ING, Philips, PwC, Rabobank en Zilveren Kruis. Het winnende team die de ‘Best New Partnership Award’ mee naar huis neemt ontvangt een startkapitaal van €2.500, een mediapakket t.w.v. €10.000 en een advieslunch met de juryleden.

Duurzame business-case

De onderwerpen van de business-cases kwamen uit talrijke duurzame innovatie trends. Zoals Team PwC, die met hun business-case een blockchain gebaseerd belastinginfrastructuur systeem wilt opzetten om ecotoerisme in Sri Lanka te bevorderen. Of Team Zilveren Kruis, die een programma wilt ontwikkelen waarbij er meer aandacht en investering gaat naar gezonde voeding voor werknemers op de werkvloer.

Vanaf de kick-off in oktober 2017 hebben de deelnemende teams 8 maanden lang hard gewerkt tijdens ‘De Partnership Academie’ om hun business-case samen met (top) managers en experts uit te werken. Tijdens de finale op 9 Mei 2018 was er, naast de deelnemers, een enthousiast publiek aanwezig, waaronder de jury, de Future-Makers Jury, experts, Topic Leaders, senioren, partnerorganisaties en media. Team Rabobank—The Cool Cow Collective—won de ‘Best New Partnership Award’. Met hun business-case willen ze een makkelijk te gebruiken financiële planningsapp ontwikkelen waarbij de operatie van Keniaanse zuivelboeren geprofessionaliseerd kan worden. De app zorgt voor inzichten in de financiële geschiedenis en toekomst, wat boeren nodig hebben om een lening aan te vragen. Met een lening kunnen de zuivelboeren nieuwe investeringen maken in o.a. vee, afkoelsystemen, transport, medicijnen en voeding. De app verbetert de financiële vakbekwaamheid van de boeren; de investeringen verbeteren de kwaliteit en kwantiteit van de melk in Afrika.

Team Alliander ging naar huis met de ‘Future-Makers Award’, uitgereikt door de Future-Makers Jury waaronder 30 Young Professionals die vanuit peer-to-peer review de business-cases hebben beoordeeld. Team Alliander—Power2Aid—wil lokale gemeenschappen in rampgebieden versterken door samen aan een duurzame toekomst te werken met hulporganisaties en Nederlandse energiemaatschappijen. Samen bieden ze hernieuwbare energiemogelijkheden aan gedurende de herstelperiode na een ramp. Hierbij wordt gewerkt aan de fundatie van een veerkrachtig energiesysteem. Power2Aid zal starten met een modelproject in St. Maarten.

Aankomende herfst begint de nieuwe editie van de Partnership Verkiezing ’18 – ’19. Neem voor meer info contact op met de organisatie.

Initiatiefnemers
De Partnership Verkiezing is een initiatief van Social Enterprise The Punchy Pack en het ministerie van Buitenlandse Zaken met ontwikkelingsbank FMO en young professional partners.

Facebooktwitterlinkedin